Pages

Thursday, July 16, 2009

::S.I.L.L.Y. me::



Adoiyaiii…tak tau kenape, malam ni tetibe jek saye teringatkan Mr. Sweet Talker. Angen apa ntah yang buatkan saya terkenangkan die. Penangan novel yg saye baca tadik barangkali (saye nih cepat jek terbawak2 cerite ke movie ke, dalam hidup)...Haaaiiisshhh, saye rendu banyak same die,huhuhu…rase2, die rendu tak same saye? Entahla, dah lama gila jugak kami tak mesej2, sejak dari hari itu sampailah saat ni... merembes jugaklah air mate saye nih dalam sebaldi dua bile memikirkan die (saje jek nak exaggeratekan cerite lebey-lebey,hahaha)…Haiishh, wahai sang hati kenapelah maseh dok ingat-ingat lagi kat die~! Ku pikir dah lama die hilang, rupanya tidak, masih lagik tidak melupakan die sepenuhnya...Tapi, mungkin lebey elok begini. Perasaan rendu ni lebey baik dari perasaan sakit hati bila membiarkan die terus-terusan mempergunakan saye…As conclusion, Cik Rosmawar... sila lupakan dia oke~!

Bercakap soklan rendu-rendu nih banyak pulak idea saye nak merepek meraban kat sini. Anyway, dah lamakan saye tak cerite pasal budak tu~? Maseh ingat lagi pada budak tu~? Hurmm, nak tau ape yg terjadik kat die tak? Hahaha, ekceli xdok la berlaku apa2 pun antara kami...seperti biasa, saye asyik dok menahan perasaan saye supaya tak terus-terus suke same die walaupon semaken hari jadik semaken suke jek...dan budak tu pulak macam biasalah, tidak banyak menunjukkan reaction2 yang boleh membuatkan saye perasan yang die suke same saye (hurmmm...ada la empat lime perkara sbenarnya yang terjadik sepanjang saya tidak berblog-blog ni... lalu membuatkan saya kompius2 selalu)...Apa-apa pun, keadaan seolah2 sengaje jek nak menemukan kami, hahaha (dah macam cerite dalam novel la pulak, exaggerate lagik).

Haaissshh, dalam dok suke2 budak tu yang belum tentu suke same saye...ade la pulak masalah laen yang timbul (dah la masalah2 dalam hidup saye ni dah sememangnye banyak) Poning-poning kepala nih memikirkan, hoho~! Ceritenye begini, ade kawan saye nih macam dah tersuke kat saye. Betolkah~? kuang kuang kuang...Hal ini diperkukuhkan lagi oleh seorang lagi rakan saye yang pernah terdengar bahawasanye Mr. x ini pernah menyuarakan pendapatnya nak mengorat saye (baru2 ni)...owh tidakkkk~! Saye ingat die maen-maen jek tapi bile saye dah rase Mr. x ni dah berubah sikap saye jadik percaya...alamak ai~! camner nak buat nih~! Mati kutu seketika...

Saye boleh dikatakan kawan baik jugaklah dengan si Mr. x ni. He's a nice guy oke cume saye je yang tak oke sbb boleh anggap die stakat kawan jek... Mula2 saye ingat biase-biase tapi perlakuan dia memang laen macam, awal2 kenal dulu selamber jer tapi sekarang nih dah tak macam selalu, agak kontrol2 sket......the worst thing is seminggu dua nih dia asek layan saye semacam jek...ajak gi tengok wayang berdue lah, sembang pun nak rapat2.

Adoiiiyaiii~! memang tak selesa gile oke...dulu saye boleh selambe jek depan Mr. x ni, macam saye layan kawan-kawan lelaki yang laen (yang mane rapat dengan saye je lah, yang tak rapat saye akan malu2 tak tentu pasal sampai nak bukak mulut nak bercakap pun tak berani...macam mana tu..), saye siap boleh buat lawak bodo and boleh bertepuk tampar lagi tapi skang nih macam terpaksa kontrol2 la pulak, saye maseh cube act seperti biase di depan die tapi ade jugak part2 yang saye tak boleh nak bendung kejanggalan saye itu, contohnye bile dok berdue jek dengan die, gile tak tau nak pandang mana, nak cakap apa, serius macam org tak keruan...Saye takot, mungkin layanan saye kat die membuatkan die salah paham kot, I dun know,huhu... Saye memang macam nih, bile dah kenal rapat jadik perangai over2 sket (tak caye tanye kawan2 yang kenal saye), kawan2 lelaki pun saya layan macam kawan2 perempuan jek...Salah saye barangkali~

apa patot saye buat~? Gile buntu dibuatnye...harap2 die tak suke kat saye lah, senang sket cerite tapi kalu Mr. x ni betol2 suke saye macam mana~? Apa harus saye buat~? Kalau masa zaman2 sekolah dulu, senang jek...bile saye tak suke, saye akan cube mengelak seboleh yang mungkin Kesian jugak kat kawan sekolah saye yang sorang nih...Bile saya dapat tau jek die suke saye, terus saya tak nak jumpa die...kalau saye nampak die dari jauh saya akan patah balik atau melarikan diri supaya tak berselisih (naseb baik kami laen2 kelas). Saye tau die tahu saye cube mengelak...kejamkan saye~! (maklumlah zaman tak matured lagik) . Entah apalah yang firdaus buat sekarang nih yeah...

Berbalik kepada cerite Mr. x tadi, takkan saya nak buat perkara yang sama...Patotkah saye berterus-terang dengan die..tapi saye takot die terluke (saye tak nak kehilangan kawan sebab hal yang remeh nih...dah lah saye tak banyak kawan lelaki, maklumlah tahap malu saya sangat besar oke). Adoiii susahnye la mau cari jalan penyelesaian. Saye rase saye patot berterus-terang dengan die tapi saye tau kat depan die nanti mesti tak terluah punyelah,huhu (ini berdasarkan kepada beberapa masalah saye yang masih lagi belom selesai... semuanya gara2 saye maseh takleh nak luahkan apa2 jek yang tersirat kat hati saye nih) Ya Allah, Kau berilah keberanian dan kekuatan untuk aku berbuat demikian, permudahkanlah segala urusanku AMIN...





wah, entry kali ini memang agak panjang dan mungkin boleh mengundang kemeluatan atau kebosanan pada minda-minda anda, BEWARE~!

padahal saye nak cakap pasal satu benda ni jek,

sebenarnye...saye RENDUkan semue ORANG yang saye SAYANG~!



2 comments:

FATENEDAN said...

SY??temsuk dlm org yg kamo syg tu tak?

=p

Blossoming Rose said...

kamu~?
jap mo pikir...


hurmmm...
kamu kan senior sy mestilah sy sayanggggggggggggg, hikhik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...