Pages

Monday, December 28, 2009

::ini sambungan cerita cinta yang dulu::


ini kisah dulu-dulu yang pernah saye tuliskan di blog frenster saye. Ini kisah saye:

Aku dan Cinta...
Sambungan-Aku dan Cinta...
Sambungan ke 2 - Aku dan Cinta...
Sambungan ke 3 - Aku dan Cinta...
Sambungan ke 4 - Aku dan Cinta...
Sambungan ke 5 - Aku dan Cinta...
Sambungan ke 6 - Aku dan Cinta...
Sambungan ke 7 - Aku dan Cinta...
Tamat - Aku dan Cinta...


Rupenye masih tidak berkesudahan ceritera cinta ini! dan mungkin ini sambungan ke 8-Aku dan Cinta...


Tahun 2007 sehingga penghujung 2009,

Tahun 2007, sedikit demi sedikit aku cuba lenyapkan E-dil dari hidup aku. Memang sudah mustahil lelaki itu bakal jadi milik aku lagi. Sedih, memang sedih tetapi itu semua sudah tersurat yang dia bukan milikku. Tahun pertama perkahwinannya, E-dil tetap bertandang kerumahku bila hari raya menjelang, namun kali ini dia membawa isterinya bersama untuk dikenalkan pada mak dan ayah aku. Bayangkan perasaan aku diwaktu itu. Sedih. Mungkin selama ini E-dil tidak pernah menyimpan perasaan padaku. Aku yang lebih-lebih barangkali.

Ketika E-dil bertandang, aku berada di dapur menolong kak Ita memotong sayur-sayur untuk dibuat kuah lontong. Tiba-tiba mak bersuara. Mak suruh aku hidangkan air pada mereka. "ros...pi hantaq ayaq kat depan tu, E-dil datang,"

Aku toleh sedikit ke arah ruang tamu. Kelihatan ayah dan E-dil sedang berbual-bual. Wajah isterinya aku tak nampak kerana terselindung di balik langsir.

Aku enggan sebab aku tak mahu bersedih tentang itu. "ala, malas la...oqang tengah hodoh ni." Kebetulan ketika itu aku masih memakai baju biasa-biasa. Terasa begitu malas sekali mahu mengenakan baju raya.

Macam-macam alasan aku bagitau mak. Akhirnya Ida yang jadi mangsa untuk hidangkan air serta ketupat rendang. Aku tarik nafas lega. Ya, aku langsung tidak berkesempatan untuk melihat wajah isterinya. Mungkin lebih baik begini, bisik ku.

Dan selepas hari itu, aku sudah tidak ketemu sama dia lagi. Cerita tentang dia pon sudah tidak kedengaran lagi. E-dil juga sudah jarang pulang ke rumah neneknya. Mungkin sangat jarang sehinggakan aku tak pernah melihatnya lagi selepas 2007 itu. Kadangkala pernah juga berharap agar dia datang bertandang setiap kali raya menjelang tetapi hampa. Hanya saudara maranya sahaja yang selalu bertandang.

Dan ketika itu aku sudah mulai meneruskan kehidupanku seperti biasa. Menghabiskan degree Penyiaran di UITM pada 2008. Memasuki Program yang disponsor IBBM / BNM selama setahun. Kemudian intership di AIA. Keluargaku juga berpindah ke rumah baru kami yang kini sudah agak jauh dari rumah neneknya. Banyak pengalaman suka duka aku tempuhi sepanjang tempoh itu.

Namun, di penghujung 2009...kisah E-dil muncul kembali. Tiga minggu sudah, mak bagitau yang dia nak datang ke KL. Aku hairan. Kenapa tiba-tiba sahaja. Rupa-rupanya, mak mahu menghadiri majlis perkahwinan Ko'ei, abang E-dil di Keramat. Mak mahu kami turut serta di majlis itu. Kak Ita setuju. Aduh, aku sebolehnya tak mahu pergi tetapi apa alasan yang kukuh perlu aku beri.

"Oqang tak boleh pegi sebab oqang belajaq kereta hari ahad tu," Aku harap alasan aku diterima.

"Alah, tunda hari sabtu la..." alamak, aku baru teringat yang aku pernah bagitahu kak Ita yang aku belajar hanya hari ahad sahaja untuk minggu tersebut.

"Ala, kalau oqang tak pi pon bukannya oqang lain kisah kan. Kak nak pi, pi je la."

"Tak boleh. Hang kena jadi co-pilot kak. Kalau sesat, atleast ada hang skali...kita sesat sama-sama." Kak Ita sengih. Boleh pulak macam tu kan.

"Nanti cikgu orang marah...asyek dok tunda-tunda ja." Aku sudah kekeringan idea. Mana mungkin cikgu memandu marah kalau diberitahu dia awal-awal mahu tunda kelas. Jadi, nak taknak aku terpaksa ikutkan juga kemahuan kak Ita.

Pagi 27 haribulan, dalam pukul 10.00 aku seperti biasa melayari internet sambil mendengar lagu-lagu bagi merehatkan minda. Tenang. Sangat tenang kerana cuti tiga hari ini, aku habiskan dengan memanjakan diri dirumah.

Tiba-tiba kak Ita bagi sms. 'mak tanye jadi ka kita pi kenduri cucu mak long weh tu. Mak dah ada kat sana dah, dia sampai tengah malam tadi. Hang call kak sat, kak takdak kredit tak topup lagi'.

Aku balas kembali sms tersebut. "Entah...macam malas ja! Sat orang pon takdak kredit...nak pi topup sat". Aku cuba mencari ikhtiar supaya aku tak perlu hadirkan diri aku di majlis itu nanti.

Ah, dalam hati aku jadi ribut seketika. "Alamak, jadi ke ni...ingatkan tak jadi sebab senyap je masing-masing. Mak pon tak kata apa-apa dah hari tu. Aduh, macam mana nak buat ni". Bukan aku tak mahu menghadirkan diri cuma aku sangat tidak senang bila mengenangkan yang aku bakalan jumpa sama E-dil. Itu sudah pasti. E-dil pasti hadir kerana itu kenduri abangnya si Ko'ei... Pikirku, pasti aku akan sedih bila melihat E-dil dan isterinya nanti.

Aku telefon kak Ita. "Hello kak...awat kak nak pi ka? Oqang macam malas ja. Ingat kan tak jadik sebab mak pon senyap ja hari tu.."

Kak Ita jawab. " Kak pon malas sebenarnya tapi kak nak jumpa mak...Mak pon tak paksa tapi dengaq suara macam nak suruh kita pi jugak".

"Ala, orang malas la..dah la tengah gemok sekarang, malu nak jumpa sesapa".

"La, pakaila baju yang longgaq-longgaq sikit supaya tak nampak berisi sangat. Jomla..."

"Mana ada..semua dah jadi sempit-sempit, ala malas la nak pi," Alasan apa lagi yang patut aku beri. Memang badan aku sedikit berisi sekarang ni tapi masih ada baju-baju yang boleh dipakai kerana dulu aku pernah berisi macam ni jugak...

"Ala tak pa...kita pi bukan nak jumpa sesapa pon, kita pi nak jumpa mak. Kak rindu kat mak.."

"Ala....." Aku sudah benar-benar kehabisan idea bila kak Ita cakap macam tu. Tak kan aku nak cakap aku tak nak jumpa mak bila mak dah ada kat sini kan. "Ha, yelah-yelah...kul brapa nak siap. Eee, malas la.." Aku setuju dengan berat hati.

"Dalam pukul 12 kak pi umah hang...siap tau" Kak Ita terus mematikan talian.

Lemah longlai sahaja aku merapati baju-baju yang bakal aku pakai untuk kenduri itu. Aku malas mahu pikir panjang jadik terus sahaja aku capai baju kurung coklat yang pernah aku pakai waktu konvo dulu. Besar pon besar, selesa pon selesa.

Aku dan kak Ita bertolak dalam pukul 1 lebih. Sampai sahaja area KL, kak Ita suruh aku telefon mak guna handset dia. Kak Ita suruh aku tanya mak jalan ke Keramat. Aku terus dail nombor mak. Empat lima kali jugak lah aku mendail nombor mak ni. Yang kali ke lima baru mak jawab.

"Hello mak, oqang ni. Kami dah on da way dah ni, macam mana nak pi sana?" Aku tanya mak.

"Sat-sat. Sat lagi hangpa call balik, mak suruh anak kak Piah cakap."

"Anak kak Piah." Tuntasku didalam hati. Aku berdebar sebab aku dapat rasakan yang mak akan suruh E-dil tunjukkan arah ke sana.

"Mak kata apa?" Soal Kak Ita.

"Ha.." Aku tersentak sedikit. " Mak kata nanti dia suruh anak sapa ntah bagi direction. Mak tak tau nak cerita."

Tiba-tiba nombor yang tidak dikenali call kakak aku. Aku pas kat kak Ita sebab aku rasa tak sedap hati.

"Hang la cakap, kak kan tengah drive ni..." Kak Ita jeling pada aku.

Aku cuba cadangkan sesuatu agar aku tak perlu menjawab panggilan tersebut. " Kalau macam tu oqang buat loud speaker je lah." Terus aku tekan button angkat dan loud speaker lalu halakan telefon ke arah Kak Ita.

"Hello..." Kedengaran suara lelaki di talian, dan serasa aku suara itu milik E-dil.

"Aa, hello...ni kak Ita. Aa...macam mana nak pegi sana eyh?"

Suara itu memberi arah-arah menuju ke sana. Kemudian kak Ita mengakhiri perbualannya.

"Ingat tak dia cakap masuk mana?" Kak Ita tanya aku.

Aku geleng kan kepala. Mana mungkin aku mendengarnya bila hati aku melayang jauh entah ke mana.

Tiba-tiba kami termasuk lorong yang salah. Akhirnya berpusing-pusing di Pavillion. Tak semena-mena nombor tadi call lagi, bertanyakan keadaan kami. Sekali lagi dia menjadi pemandu arah kami. Kali ini dia menunjukkan jalan yang lain pula sejajar dengan tempat kami berada sekarang. Tetapi sekali lagi kami sesat. Kali ini di Bukit Bintang pula. Aku sudah tiada mood mahu ke sana. Kak Ita juga.

"Lepas ni kalau sesat lagi kita balik shah alam terus je la...malas ladah nak pegi" Nampaknya Kak Ita memang sudah hilang sabar. Aku tersenyum sebab ini juga membawa maksud aku tak perlu ketemu sama E-dil. Tiba-tiba Kak Ita ternampak akan signboard seperti yang diberitahu oleh lelaki itu tadi. Ah, Kak Ita mengikuti signbord-signboard tersebut dan kini kami sedang menuju ke arah Keramat.

Lelaki itu call lagi. "Macam mana? Dah sampai mana dah?" Soalnya.

"Dah, dah...kami dah jumpa jalan nak ke sana dah ni." Jawab Kak Ita.

"Owh oke," kata lelaki itu.

"Lepas tu apa?" Soal Kak Ita mahu kan sign-sign yang seterusnya. Lelaki itu, memberitahu dengan panjang lebar.

Aku dan Kak Ita tiba di sana kira-kira pukul 2.45 petang. Sesampai sahaja kami di dewan yang dimaksudkan, Kak Ita suruh aku call mak supaya mak datang jemput kami di kereta yang diparkir diluar kawasan dewan. Aku dan Kak Ita malu memulakan langkah sendiri. Beberapa minit kemudian mak kelihatan datang menjemput kami. Aku nampak E-dil dari kejauhan, sangat mencairkan hati.....Walaupun aku sedikit rabun tapi aku memang boleh agak itu adalah dia melalui ciri-ciri fizikalnya. E-dil juga turut pandang ke arah kami, aku yakin tentang itu. Kak Ita jalan beriringan dengan mak manakala aku mengekori dari belakang, malu.

"Nanti pi salam dengan E-dil, pastu cakap terima kasih kat dia. Dia dok risau takut hangpa sesat," kata mak.

"Lah, mak ni...ada pulak suruh pi salam ngan oqang tu, mana elok kalau oqang tengok," gerutu Kak Ita. Aduh, mak aku ni pon satu, ada ke patut kami yang malu-malu ini disuruh bersalaman dengan lelaki.

"Ha, kalau tak salam pon, jangan dok menyombong dengan dia...senyum sikit."

Aku hanya diam. Kalau boleh aku mahu menghilangkan diri ketika itu juga. Namun apabila aku menghampiri dewan, E-dil memusingkan badannya ke arah lain. Ke arah yang tiada apa pon disana untuk ditatap. Hanya pokok-pokok menjadi santapan mata. Langsung tiada pandangan dilontarkan pada aku dan Kak Ita yang baru tiba. Walhal, menurut mak dia yang paling risau bila aku dan Kak Ita sesat-sesat sehinggakan berjam-jam nak sampai ke situ...Kenapa macam tu? Ah, lantaklah dia...Aku seboleh mungkin cuba membuang fikiranku yang bukan-bukan itu jauh-jauh.

Kami bersalaman dengan Mak Long Weh, dan sedara mara pengantin. Ada yang kenal, ada yang tidak. Kemudian mak bawa kami bertemu pengantin pula. Nampaknya Ko'ei memang dah banyak berubah. Nampak lebih serius, tak macam dulu-dulu...nakal tak ingat dunia. Selesai sesi beramah mesra, kami ke meja makan untuk menjamah juadah kenduri yang nampak enak. Mak long Weh dan anaknya kak Nora sibuk melayan aku dan Kak Ita. Aku hanya menjamah sedikit sahaja makanan dihadapan, selera makan sudah tiada. Hilang sama sekali. Dari jauh aku nampak E-dil mendukung seorang kanak-kanak lelaki dalam lingkungan setahun lebih. Aku dapat rasakan itu anaknya, comel. Tiba-tiba, hati aku menjadi sayu.

Selesai makan kami ke meja mak. Di situ ada dua tiga sedara mara E-dil sedang berborak dengan mak. Mereka bertanyakan itu ini pada aku dan Kak Ita. Aku nampak E-dil dan anaknya serta isterinya duduk di meja yang hanya selang sebuah sahaja dari kami. Kebetulan, kedudukan kerusi aku benar-benar bertentangan dengannya, aduh! Wajah isterinya masih tak kelihatan kerana isterinya duduk membelakangi aku. Ketika itu aku berasa kurang selesa jadi cepat-cepat aku pindah duduk ke kerusi yang menghadap ke arah lain.

Tidak lama kemudian. Kak Ita ajak aku menemaninya ke tandas. Seboleh-boleh mungkin aku tak mahu.

Tiba-tiba mak bersuara. "Pi la teman kak hang sat,"

Aku jalan seiringan dengan Kak Ita. Tiba-tiba, aku nampak kelibat E-dil sedang mendukung anaknya dihadapan. E-dil turut berjalan di laluan yang sama. Aduh! Mahu patah balik juga sudah terlambat. Lagi pula aku tak mahu kelakuan aku itu dikesan Kak Ita atau sesiapa sahaja. Nafas kutarik sedalam yang mungkin lalu kugagahi untuk berjalan. Tiba saat aku dan E-dil berselisihan, mata kami bertentangan tetapi cepat-cepat aku larikan ke lantai. Namun aku sempat melemparkan sedikit senyuman kepadanya. Aku sangat sedih. Aku cuba menahannya. Air mata mula bermain ditubir mata, cepat-cepat ku sapu agar tiada yang perasan tentang itu.

Sepanjang majlis, aku cuba tersenyum bagi mengelakkan orang-orang disekeliling tahu tentang perasaanku. Mujur ada orang yang dikenali untuk aku sembang-sembang. Majlis tersebut selesai lebih kurang pukul 5.30 petang. Selesai sahaja majlis, aku lihat E-dil cepat-cepat meminta diri untuk pulang. Sekali lagi timbul tanda tanya di benakku. Kenapa? Ah, sudah lah Rosmawar...dia bukan untuk kamu selama-lamanya.

Aku harap selepas ini, aku tak akan pernah berjumpa dengannya lagi....


~Tinggal Kenangan by Caramel Band~

Pernah ada rasa cinta antara kita
kini tinggal kenangan
ingin kulupakan semua tentang dirimu
namun tak lagi kan seperti dirimu
oh bintangku

jauh kau pergi meninggalkan diriku
disini aku merindukan dirimu
ingin kucoba mencari penggantimu
namun tak lagi kan seperti dirimu
oh kekasih

Pernah ada rasa cinta antara kita
kini tinggal kenangan
ingin kulupakan semua tentang dirimu
namun tak lagi kan seperti dirimu
oh bintangku

jauh kau pergi meninggalkan diriku
disini aku merindukan dirimu
ingin kucoba mencari penggantimu
namun tak lagi kan seperti dirimu
oh kekasih






-Tamat-




*****************************************************************************

arghhhhhhhhh!!!!

jam menunjukkan ke angka 1.30 pagi...saye terjaga dari tido. Hati saye tak tenang, saye tak boleh melelapkan mate sangat. Di fikiran asek terbayang die.

Nampaknye, kali ini terapy tido tidak begitu sukses...walau tido, wajah die tetap datang menjelma dalam mimpi, so how?? Sekarang ini tido dan jaga tetap membawa maksud yang sama...saye mahukan die. Saye tetap mahukan die. Kalau ikutkan akal yang kurang waras, mau saje saye mengofferkan diri menjadi kekasih gelapnye....Gile! Memang gile! Ye, saye sedang gileeeee....
Tapi kenyataannye, saye tidak sekejam itu...saye tersangatlah mahukan die tapi saye tahu saye tidak pernah bisa dapatkannya lagi. Die sedang berbahagia bersama isteri dan putera hatinye yang sudah pandai menapak...Mana bisa mungkin saye tegar, perlakukan seperti itu....

Hati saye sudah tidak tertanggung...jadi pade teman-teman tempat saye mengadu. Terima kasih kamo-kamo, saye hargai setiap kate-kate dari kalian. Memang kata-kata kalian ada benarnye tapi....

Ade teman2 berkata, (bunyiknye lebih kurang la sebab saye xingat sangat)

"please move on. You just have a crash on him. He's not yours anyway so tak payah la nak sedih-sedih."
yes, he's not mine. And die memang bukan pernah jadik boifren saye pon tapi hati saye terlalu lama suke kan die...sedari saye dibangku sekolah rendah lagi. Saye terseksa sebab langsung tak pernah luahkan hati saye pade die...mungkin kesudahan bakal berlainan kalu saye pernah bgtau tentang perasaan yg terbuku ini. Mungkin saye direject atau mungkin saye bakal rase sedikit bahagia. Kemungkinan terlalu banyak yang akan saye perolehi sekiranya saye luahkan. dan itu lebih baik dari tiada satu pon kemungkinan bila tak meluahkan.

"Buatkan semue tu jadi pengajaran...ade lebih baik yang sedang menanti kamu"
Yes...saye amat berharap tentang yang satu itu! Tapi sebelum yang itu tiba saye mesti buang sikap saye yang pelik ni jauh2...saye harus ade keberanian untuk meluahkan. Sebabnye, selepas die juga saye ade crash on someone yang akhirnye turut kejinjang pelamin. Tapi seksanye sekejap sahaja kerana tempoh sukekannye tidaklah selama yang ini.

"So that's the starting point. So, jangan tunggu lelaki yang approach..."
ini masalah saye, saye terlalu malu sehinggakan lelaki akan mengangap saye ni jual mahal, ego, or what soever. Susah!

"lupakan lelaki macam tu...entah2 die langsung xingat kat ko"
Tak...die bukan lelaki yang macam tu. Die tak pernah tahu pon saye suke kan die sebab kawan kamo ni pelik sikit dalam bab2 begini. Die memang memenuhi kriteria lelaki idaman saye. Mungkin orang akan cakap, bile dah suke semue nampak indah. Tak, bukan begitu. Die dan abang die memang lain. Die sangat hormati orang tua sampaikan mak dan ayah saye pon suke. Makcik2 kat kampung saye memang selalu puji2 die sebab die tak macam abang die. Mase saye kecik-kecik dulu...kebanyakan kawan-kawan kampung saye mesti ade sedikit crash pade die. Bila saye tahu tentang itu saye hanye diam, saye hanya simpan perasaan saye sendiri dan tak akan biarkan sesiapon tahu tentang itu.

"Entah2...ko yang perasan lebih-lebih kot ros! Kalau tidak masakan die kahwin dengan isteri die. Unless kalu family die yang aturkan semuenye, hahaha" (Adeh, ayat ini memang betol-betol menusuk ke jantung saye oke. Jujur betol kawan saye yang sorang ni, hahaha)
Saye terkesima sebentar. Entah! Saye benar-benar tak tahu. Mungkin juge ade betolnye kate-kate kawan saye tu. Mungkin saye yang perasan lebih-lebih. Tapi, sometimes kite boleh tahu bile seseorang tu juge ade menaruh perasaan pade kite kan. Mungkin kelakuan die...mungkin dari care percakapan die atau mungkin ape-ape sahaja hint dari die. It's hard to explain anyway. So, mungkin bagus jugak kalau saye pegang saje kate-kate kawan saye yang sorang ni...mungkin saye saje yang lebih-lebih sebenarnya~

Semalam, bile saye terpandangkan die...saye masih dapat rasekan yang die masih tetap org yang same seperti tiga tahun yang lalu. He's gentleman type, yang sekiranya sesiapun pandang pasti akan terpaut hati padanya.

adeh, sudah tiga tahun berlalu...tiga tahun oke. Tapi........saye masih tak dapat lupakan die. Kenapa? Ini yang saye takuti bile perlu ketemu sama die lagi. Jangkaan saye, saye hanye akan luangkan masa sejam due sahaja di sana tapi rupanye sehingga tamat acara...Bayangkan hati saye sepanjang majlis itu...memang pedih.


sepanjang majlis, saye menahan tangis...saye pandang die dari kejauhan. Perasaannye masih same. Pandangan saye masih tetap pade orang yang same seperti orang sebelum tiga tahun yang lepas...masih mahukan die! Tadi juga die telah membuatkan perasaan suke saye padenya makin bertambah bila mana kehulur kehilir die menggendong puteranya yang comel....So sweet kan :)

Depan mak dan my sister dan depan semue hadirin saye cube tersenyum walau kadang2 air mata berlinang tak semena-mena....cepat2 saye kesatkan dengan tangan. Tapi bile mate sedikit merah, saye khabarkan habuk termasuk mata...dan mereka percaya!

~Munajat Cinta by Dewa~






Sunday, December 27, 2009

::dah ku duga pasti ini yang terjadi::



tadi siang, dipakse ke kenduri kawen...bukan salah yang memakse kerna mereka tak pernah tahu tentang itu dan saye langsung tak mahu mereka tahu tentang itu...sedikit pon tidak! Saye enggan bukan kerana membenci tapi kerna saye amat pasti tentang hati saye...hati saye tak akan pernah kuat untuk itu...

Macam-macam alasan dah saye khabarkan sehinggakan saye ketandusan idea...saye mengalah, akhirnye saye turutkan jua kemahuan mereka...saye pergi walau dalam hati tuhan sahaja yang tahu, saye pergi walau hati tak pernah mahu...

Ya memang benar seperti yang diduga. Ianya sedang terjadi! hati saye sangat hancur ketika ini, hancur sehancur-hancurnye...hancur hati ini bukan kerana pasangan pengatin baru siang tadi tapi kerana melihatkan pasangan pengantin yang sudah tiga tahun punya ikatan sah :'(

(salah saye kerna terlalu memendam cinta)


*mengeluh*


...jadi, pade waktu sebegini...




...biarkan saye lena buat seketika...

:'(



Tuesday, December 22, 2009

::mari berpuitis::



entry ni terhasil sebab saye mo budak kat sebelah saye ni xsedih2,die macam saye jugak...jenis susah nak meluahkan~


anyway, bait2 kat bawah ni plak terhasil setelah chating2 ngan die seharian...actually, die pon ade tulis2 cam ni gak, so sebagai membalas ayat2 die yang puitis2 belaka tu saye pon karanglah pulak bende alah kat bawah ni

:)

so pade nek syu...jangan sedih-sedih oke,
masih ramai lagi yang sayangkan anda... kalau die xsayangkan anda, biarkan saja..
aku, kak G and Dieya kan ade, tetibe terqoute name mereke2 ni skali...mane taknye, mereka2 ni jugakkan rakan chat room tetap kite, hehehe~


puitiskah saye??

Bukan maksudku meninggalkanmu sendiri,
Cume ketakdayaan menguasai diri…
Masa terlalu suntuk..suntuk sekali, hati pula berbelah bahagi,
Kau harus tahu ini, ku juga sendirian di sini

Sayang, jangan dilayan perasaan hati
Kerna bisa meracun minda, merosak diri
Biarkan dirimu tenang , setenang air dikali
Biarkan deru nafasmu hela lega sekali ini

Pikirlah sedalam mana pon kerna mase hadapan tetap juga datang…itu pasti
Cumenya pengakhirannya kau aku tak ketahui
Memang segalanya kabur tapi kita boleh suluhkannya dengan misi,
Pasti itu mampu mencetuskan sekelumit yakin dalam diri

Sayangku, jangan selalu toleh kebelakang seperti ini

Kerna kau pasti akan rase lenguhnye nanti
Cube fikirkan secara sonsangnya setiap yang terjadi
Pasti semue luka, pasti semue duka, ade hikmah yang tersembunyi

Lupakan sahaja orang yang melupakanmu sebegini
Jangan gundah kerna Tuhan sudah janjikan seseorang yang lebih baik untuk kamu nanti
Seseorang yang bisa menukarkan duka menjadi sayang, menjadi cinta suci
Percayalah, saat itu bahagia akan kamu kecapi



* bende ni juga sebenarnye dtujukan pade gadis yg bernama ROSMAWAR...biaselah, saye memang pandai berbicara begini tp bile kene kat batang hidung sendiri..adeh~




::kesah boipren adik saye..Hawa::


hari tu, pagi jumaat...


pagi-pagi lagi saye dah bangun sebab janji nak balik Taiping. Patotnye hari khamis tu, lepas balik keje terus kene pulang tapi disebabkan tempat keje saye buat event Sparkling Cristmas and Year-End Party so terpakse la ditunde waktu kepulangannye...my sister dah bising2 sbb xdapat balik seperti yang dijanjikan, maklomlah saye tompang naik kete die, so nak tak nak die tetap kene tunggu saye. Kebetulan pulak, mak telefon cakap boipren Hawa accident and sedang koma. Jadik kakak saye bertambah la bising bile Hawa sedih xdapat nak pulang awal (Hawa ngan Ida spend time two weeks kat umah my sister. Sorang cuti sekolah, sorang lagi cuti semester...saye jek yang tak cuti2)

anyway just nak kongsi kat sini sebagai selingan, I got Philip Food Processor for my lucky draw...Mungkin, kamo2 boleh cakap...alah! kecoh la minah ni, dapat bende alah macam tu pon nak cerita-cerita. For me It doesnt matter bcoz it's really make my day. Try to imagine this...saye ni kalau bab2 lucky draw tak pernah nak bertuah, paling hebat yang pernah saye dapat pon pensel oke.Di ulangi pensel hahaha~ so, what do you expect from me when they calling my name, ofkos la gembira sakan but saye xdelah tunjuk sangat yang saye sangat suke kan =) Bende alah tu akan saye bagi pade mak memandangkan saye ni amatlah malas bab2 memasak, saye memang sangat pemalas oke...

anyway, tak sia-sia saye stay sampai habis event tu. Sebenarnye, memang kene stay sampai habes event pon sbb saye and Manje incharge bahagian sounds and lighting kat control room sepanjang event berlangsung....nasib baik ade abang Azizul, kalau tak maunye sound/lighting event tu hancus dikerjakan saye dan Manje rasenye.

enough pasal event. Back to our main topic oke. Boipren adik saye, Joe, accident and koma kat Hospital Taiping. Dah seminggu die koma. Mase die accident, Hawa habiskan cuti sekolah kat shah alam, kat umah my sister. Hawa asek nanges2 sebab sebelom accident Joe banyak kali call tapi adik saye ni xnak angkat...so,rase bersalah lah tu.

Sampai jek umah, rehat2 kejap...lepas tu petang, mak terus ajak pergi melawat Joe. Hawa dapat call yang Joe dah sedar. Ececeh, trase macam dalam drama la pulok. Tibe2 lak boleh sedar, macam tau2 jek Hawa nak datang melawat.

Dalam wad icu tu, xleh masok ramai2...so, saye kene masuk ikut turn. Mule2 mak bwk Ida and Hawa, then Ida keluar Kak Ita pulak masok. Last kali baru turn saye...Adam pulak memang xboleh nak masok sebab dibawah umur.

saye banyak jadik observer jek kat dalam tu sbb saye ni kan pemalu. Gile tak tau nak sembang ape, yang saye mampu buat hanye senyum sepanjang mase,hahaha... Mak and Hawa je yang banyak cakap and layan Joe time tu. Kesian...die nampak memang xde tenaga lansung, bile batuk jek nampak sangat die tengah menahan sakit yang amat.

Saye baru dapat tahu yang rupe-rupenya ini kali kedue Joe accident and koma. Yang dulu pon lebih kurang sminggu due jugak la die koma. Dalam dok sakit2 and suare pon dok masih serak2, sempat lagi die buat lawak oke. Die cakap, ni kali kedue die accident and koma...so kalau lepas ni accident lagi (kali ketiga) sure terus padam. Boleh pulak cakap macam tu kan, so kene la bebel dengan mak saye barang sepatah due...

Menurut mak...disebabkan accident yang dulu tu, die kehilangan maknye. Mak Joe meninggal disebabkan terkejut dek berita yang Joe ni ditimpa kemalangan. Part yang paling menyayat hati saye ialah bile mak saye cakap mase Joe sedar dari koma dulu, die cari mak die tapi malangnye mak die dah sminggu meninggal. Sedihkan...dan disebabkan itu, mak saye dah anggap Joe ni macam anak sendiri walaupon tempoh kenal xdelah lama sangat. Mase die sihat hari tu, die selalu jugak la bawak adik die datang main dengan adik saye, Adam.

Mase mula2 hari tu, ayah saye xbrape nak berkenan sangat dengan si Joe ni. Yelah, Hawa tu kan masih kecik lagi dah nak cinte2 (Kalah kakak2nye yang masih single trang tang tang ni oke) tapi lama kelamaan ayah oke sbb ayah kate Joe ni baik. Saye, Kak Ita and Ida pon cube trime die seadanye. ..So far so good la memandangkan masing2 xpernah ade adik lelaki sebesar itu, trase agak weird jugakla, but its oke. Ewah, dah macam Hawa tu kompem2 jek kawen ngan si Joe ni kan =) ade jodoh xkemana, kalau xde jodoh pon die still macam adik saye...

~insyaallah~




Monday, December 21, 2009

::hearty rhapsody::



kawan.
tak perlu hari2 ada.
tak perlu hari2 jumpa.
tapi perlu hari2 ingat.
tak perlu hari2 dekat.

yang penting --
yang peduli.


...ini bait-bait yang saye petik dari one of my feveret blog -
f
ynn jamal cakap

I love her writing style, memang meresap jauh pade jiwe saye...


bait-bait ini sangat endah
kerna mengingatkan saye tentang suatu perasaan manes dulu-dulu...

bait-bait ini sangat asek
kerna saye juge pernah merasainye, memilikinye suatu ketika dulu...

tapi, semue itu dulu...
mereka itu mungkin kisah lampau saye,
ataupon saye ini mungkin kisah lampau mereka,

sekarang ini saye dalam fasa penafian,
saye cube nafikan..saye cube keraskan hati,
saye cube jadi selfish...saye cube untuk melupakan

someone told me,
lantaklah orang nak kate ape pon, padehal diorang yang selfish because putting u (me) at the same position...

tapi hati saye tak tegar....

hati saye hancur luluh, seperti ditumbuk lumat,
bila saye pura-pura tidak rindu tatkala nama mereka disebut..

hati saye keronyok, bagai kertas contengan digumpal-gumpal,
bila saye pura-pura tidak pedulik walhal saye terlalu pedulik tentang mereka...

hati saye remuk, umpama tin aluminium kosong dihenyak kaki,
bila saye pura-pura happy sedangkan hampir separuh jiwa saye masih lagi ade pade mereka...

mulut saye berbohong tapi hati saye berkata yang benar...
saye berbohong bila saye kate saye sudah tidak pedulik akan semuanye...
kerna yang sebenarnye, saye masih pedulik tentang itu semue...

andai waktu boleh diputar kembali...akan saye putar pade kenangan bahagie dan slowkannya sehinggakan waktu seolah terhenti.

Ya! saye jahat, sebab kalau boleh saye mahu kemahuan saye dituruti...kalau boleh saye mahu paksa kesemua mereka-mereka kembali kepada mereka yang dulu-dulu itu...bukan yang sekarang-sekarang ini. Tapi saye bukan TUHAN, saye hanye manusie biase, saye tak boleh putar kembali dan terus hentikan waktu...

lumrahnye setiap manusie perlukan perubahan. Namun, berubahlah kalian ketahap apa pon, saye percaye...hati saye masih tetap mahu pedulik...

yang penting...yang pedulik



Saturday, December 12, 2009

::emotional breakdown tempohari sudah berlalu pergi macam angin::



..GUMBIRA TAK TERKATA..



Rase ingin hupdate sebab banyak mahu di'story-mori'kan kat sini tentang hari ini...
tapi mate sudah SANGAT mahu lelap...jadi mahu tido~
so, besok-besok saja okay :)

cuma mahu cakap ini...
I had a blast! sangat hepi...

...thank you kalian...

luv
me


Wednesday, December 9, 2009

::Ya! saye antisosial ketika ini::




saye perlukan ruang untuk bernafas...

penat~


Hal-hal dunia semuenye memenatkan kepala...Kenapalah, susah sangat orang-orang mau paham saye? Atau diri saye yang sebenarnye sukar difahami...tapi saye selalu mengalah! Jadi, kenapa kamo, kamo dan kamo yang saye kenal tak pernah cube untuk mengalah demi saye...cume sekali sahaje pon cukuplah...Kenapalah kamo, kamo dan kamo tak pernah rase nak cube mengalah? Kenapa?? kenapa harus saye sahaja yang mengalah...Mungkin sudah bertimbun-timbun dosa-dosa saye sebab memaki hamun kamo, kamo, kamo di dalam hati ni, jadi tolonglah sekali-sekala belajar mengalah...supaya dosa-dosa saye tidak semakin bercambah~

terkadang bile hati sudah membuak marah, saye juga pasti tak mahu kalah...biar kamo, kamo dan kamo tahu ya, saye juga punya hati sekeras batu...degil~! tapi degil saye seketika sahaja..keranaaaa, bile tak mengalah, macam ni lah jadinye...di akhir cerita, sendiri pasti tanggung rase bersalah!

Untuk pengetahuan kamo, kamo dan kamo..kecik hati sudah tidak terhitung banyaknya...saye mau tanyakan, pernah semue pedulik?? pernah semue cube ambil pedulik??

penat bile terus-terusan jadi yang kedua, ketiga waima yang terakhir! Yang pernah duduk ditempat seperti saye harus tahu bagaimana rasenye itu...

saye tau...
saye bukanlah hamba yang baik...
bukanlah anak yang taat...
bukanlah adik yang mendengar kata...
bukanlah kakak yang mulia...
bukanlah kawan yang setia...
dan segala-galanya bukan~

tapi tolonglah jangan terus-terusan perlakukan saye macam ni...saye ini insan lemah, punya hati yang goyah~

kalau boleh...kalau saye punya keberanian...

mau saja saye melarikan diri dari semuanye..
lari jauh dari dunia seharian saye...
lari jauh dari keluarga saye...
lari jauh dari kawan-kawan saye...
lari jauh dari semue orang yang mengenali saye...

mungkinkah "missing in action" itu bahagia??

saye mahu tenang dalam sendirian...kalau boleh mahu pergi bercuti di pulau-pulau sambil menghirup udara nyaman, melemparkan pandangan nun jauh ke lautan luas...saye mahu hamburkan segala-galanya disana...ditempat yang semua org tidak mengenali saye....

tapi itu cuma kata-kata kalau...
itu cuma kata-kata Mat Jenin, angan-angan Mat Jenin,
dan itu juga cuma kata-kata kalau saye punya keberanian sebab saye dibesarkan dengan perkataan jangan, jangan dan jangan~

jangan itu...
jangan ini...
semuanye jangan...

jadi kalau mahu bercuti seorang diri, pasti kedengaran mustahilkan?? kerana minda saye sudah acap kali disogok orang dengan hal-hal semacam ini...

1) perempuan jangan terlampau berani-berani sangat, jangan rase boleh lakukan semuenye seperti lelaki...kerna campaklah kemanapon, masih tetap juga seorang perempuan...perempuan itukan lemah!

2) Jangan pernah melawan cakap orang tua-tua kerna pasti dilaknat tuhan...pasti akan terjadi apa-apa petaka... Ya, saye tahu itu tapi bagaimana kalau cakap-cakap mereka itu kadang-kadang tidak masuk diakal, atau mungkin boleh memudaratkan?

Hurmmm...Mungkin saye hanya berani untuk berimaginasi tentang percutian sebegitu, mungkin saye juga hanya berani menaipkan kata-kata sebegitu disini... What a Loser!

Nampaknye...Jangan itu banyak membentuk siapa saye hari ini...Jangan membuatkan saye lemah! Jangan membuatkan saye takut itu dan ini...Semuanye kerana jangan. Jangan juge kadang-kadang membuatkan saye jadi antisosial ketahap ini.

Harapnye, jangan tidak akan mengspoilkan mood saye Jumaat ini..
untuk Ahad juga,
Dan kalau boleh, untuk sepanjang hidup saye...



INSYAALLAH!



p/s: adakah saye salah bile saye tunding jari pade jangan kerana membentuk diri saye seperti ni?? Anyway, apa-apa pon jangan yang berfaedah tak mengape kalau masih mahu berpegang tapi kalau jangan itu memudaratkan, harus cepat-cepat buang...faham!





Monday, November 30, 2009

::orang macam engkau...patotnye harus dapat lebih dari yang itu::



badan penat!
hotak sesak!
tibe2 engkau tambahkan lagi kerumitan...
hati aku jadi panas, hangen satu badan! tau tak??!!?!

insiden:
di rabe badigol so'ot walaupon nampak educated (maksud saye disini, educated kerana berpakaian opis dan tidak bermuke pecah rumah)

tempat kejadian:
dalam bas Seranas yang sesak (maksud saye disini, sesak sehingga semua orang didalamnye seperti ikan sardin penyek dalam tin)

alkisah:
ketike didalam bas yang penuh sesak...ade seorang badigol haprak ni kat hadapan saye sedang melandingkan tangannye kat beg seorang india pompuan yang kebetolan kat depan saye jugak, boleh imagine tak situasi ni?? suketi kamu2 lah nak imagine macam mana...yang penting saye puas dapat menzahirkan perasaan saye melalui tulisan picisan saye ni...

Anyway sambung balik cerita....Dalam die dok landing2 tangan die kat beg pompuan tu, tibe2 tangan die terlandinglah pulak kat d*** saye...demmit! tapi hotak saye yang suci ni xde lah nak terpikir apa2 plak, yang saye pikir mungkin badigol itu tidak sengaja melandingkan tangannye jadik saye cube mengenjakkan dan mengadjustkan badan saye sedikit supaye die tak terlanding untuk kali keduanye, tapi.........saye mule naik hairan apabila tangan si badigol ini turut terenjak skali dan terhenti di posisi yang same...Arghhhh!! ini dah lain macam! apa lagi hangen satu badan pon mule meniupkan kuasanye keseluruh pelosok jiwe. Darah pon dah mula naik memenuhi ruang2 kepala.

Apalagi, saye mengunekan kuasa beg saye yang berat cube menepis tangan si badigol itu dan alhamdulillah nampaknye seolah2 berhasil..and kebetulan diwaktu itu ade pulak penumpang yang mo turun, maka kesesakan bakal berkurangan....

Tapi yang xpuas hatinye, badigol itu masih duduk dekat dengan saye....marah masih menebal kat dalam jiwe saye ni lalu saye membelakangkan die sebab xmo terpandangkan muke die yang saye rase nak lempang2 je tu...

Tibe2, sedang saye mengelamun..saye rase ade sesuatu tersentuh p******** saye! Memang tak lain tak bukan la, tangan si badigol so'ot tu jugak rupenye....Haisshhh!! ini benar2 mendatangkan marah. Lalu dengan sekuat daye, tanpa berpikir empat jute kali sekalipon... saye bertekad menghadiahkan penyiku sulong saye yang runcing ke arah perutnya...Yess! tepat pade sasaran. Saye buat2 muke tak bersalah walaupon dalam hati sebenarnya senyum sampai tak cukop pipi, hahahaha~

Maka, si badigol itu terus menjauhkan diri sampai lah saye berjaya sampai ke rumah dengan selamatnye.....senyum2 lagi walaupon marah masih bersarang di hati~!


p/s: kepada badigol so'ot itu...Sedap bang! penyiku saye tu memang jarang digunakan...saye hadiahkan special untuk abang yang bengap dan sangap barangkali
:D
peace no war






Wednesday, November 25, 2009

::apekah saye kehilangan::



...dulu...

saye tak suke bercakap
tp
saye gemar menulis




...sekarang...

saye tak suke bercakap
dan
saye tak gemar menulis




kesimpulannye: ape nak jadi ni?? mane mood saye?? mane jiwe saye??





Saturday, October 17, 2009

::different personality? tapi hati yang sama::



luaran saye:
:-I
no feeling..senang cakap nampak biase-biase aje~!




...TAPI...





dalaman saye:
:-))
gumbire sangat-sangat...macam mahu lompat tinggi-tinggi~!



* how to make the inside out??





Thursday, October 15, 2009

::kehairanan bertandang atas sikapnye::



kenape dengan die...??

knape die buat macam tu...??

ape maksud die...??
ade maksud tersirat yang mahu die sampaikan pade saye ke...??

die marah...??
die benci...??
tapi kenapa die perlu marah...??
kenapa perlu die benci...??
kecuali lah kalau die....

ke die buat semue tu sebab nak tunjukkan rase ketidakpuasan hati die kat saye ni...??
atau mungkin die berkecil hati dengan sikap saye...??

saye ke yang salah...??
tak, saye tak salah...die yang salah! saye jauhkan diri sebab sikap die.
Salah saye mungkin cume sepi tanpa berita. Sepi tanpa beritahu salah die. Tapi die patot tahu kenapa saye menjauhkan diri. Sikap macam tu susah nak diterima okay. Mak selalu pesan, kawan kawan juge...sikap kaum adam yang macam tu harap-harap dijauhi, sebab nanti merana hati...

ekceli..is he refering all those thing to me...??
betol-betolkah die tujukan untuk saye...??

pelikkkk....
atau mungkin saye yang terlebih sensitip gamaknye...
ntah ntah, langsung tiade kaitan dengan saye kot...perasan lebih jek cik rosmawar ni,

bluweekkk...
kalau die tahu pasti die muntah darah atas tahap keperasanan saye yang tinggi ni...adoiiyaiii!

ape lah yang saye merepek ditengah-tengah malam ni...

okay fine, saye ngaku saye rindu die...benci la ade perasaan macam ni pade seseorang seperti die~!



Tuesday, October 13, 2009

::saye sayang die::




to my lovely sister,

<3 EIDA HARYATI OMAR <3


happy birthday to you,
nothing much to say...
just love you forever!

mmuahh muahh
:-*

Tuesday, October 6, 2009

::dihari bahagianye::



Teman... kamu telah mencapai pelangi hatimu setelah hujan renyai berlabuh pergi. Syukur! Moga pelangi hati kamu akan selalu menemani hingga ke akhir hayat. Kamu cocok bersama


=)


...tahniah buat temanku atas pertunanganmu...





Nurnazuhaili Harun & Azman



Aju...kawan baek merangkap mak andam



kami yang suke berposing...gediks






p/s: pelangi hati yang lain lain pasti akan tiba…hanya perlu sedikit sabar, okay =)


p/ss: banyak lagi photo-photo gediks yang di ambil cume kemalasan melanda menghalang diri untuk upload semuanye,huhu...






Wednesday, September 30, 2009

::kadang-kadang saye BENCI sangat pade diri saye::



Nobody can measure how much the HEART can hold~!

I don't know what exactly I really wants in my life, whats can make me happy and keep me smiling all the time..am keep telling myself that am happy but deep down inside my heart I know I just lying to myself. Keep lying until my HEART can't hold anymore~!

I am realizing the facts that in life, we can't hold certain things forever and ever...Maybe now is the right time, so I am in the middle of the learning process to let go. Frankly speaking... its hard, really really hard to let go all the people whom you care the most. But knowing the facts that they are letting you go all this while actually is the hardest~! I will accept it with an open heart but its need some times. Furthermore, I don't know where to begin and how to begin actually.


sometimes, I just hate myself for being so fragile~! really really hate until I feel like am dying~!

*frown*

Somebody, please help me because am in pain rite now...I need someone shoulder's to cry on, someone who will let me cry on their shoulder with no doubt...someone who can lend their shoulder without asking me anything and someone who will understand me although am not telling them anything. I know I rarely can find someone like what I have mentioned above but at least I can keep on telling myself and my heart that there are still got people who still care about me..owh! lying again~

They no need to fully understand me because until now me myself also still searching for the real me. Who am i actually? I also don't have the answer....

What I need them to do is just being there for me to wipe my tears, to comfort me and to make me feel better? Maybe am asking to much...However, I should bear in minds that only me myself can help me not the others. They get into life to make life lively and happening.

I never have been through all this thingy...I don't know it will affects me so much~! am really in pain. Its truly hurt me, hurt me so much~! I lost myself although the fact shows that I didn't really know who exactly ME actually, but I still want to claims that I lost it~!I lost the very own me~!

*sigh*

OMG~! I don't know where and how to find the girl with the name ROSMAWAR ABDUL MANAF which have the body, the minds and the soul that synchronize together~! How to understand myself??? I believe once I found the answer for that question...the chances to have the real me is become higher and higher....

I hope I can go through all this thingy. Everything happens for a reason. Maybe all this things is actually to makes me remember of Allah and doing something which can make me nearer to Allah. Maybe I am enjoying so much until I forgot about HIM. ALLAH am seeking for YOUR forgiveness~!

Tough time will disappear but tough people remains. I am looking forward to see all the sadness flies away on the wings of time....



p/s: adoiiiyaii, terpengaruh ngan cite sepi la nih..menci~! although my ENGLISH hancusss, I dont care~! thats not important at all...the most important is what comes from the heart, goes to the heart...



Sunday, September 27, 2009

hari ini



...gambar ini lansung tiade kaitan dengan raye sebab tahun ni tak sempat pon bergambar untuk hari raye...





thanks~!

kepade mereke..
kerna telah membuatkan saye rase bahagie hari ni...walaupon cume sebentar,

thank you so much~!!







*sedih bercampur bahagia sama dengan terharu...


Friday, September 18, 2009

::kad ucapan raye saye buat teman-teman::




to all my dearest friends and bloggers (if any),
for the thing I DID WRONG..
for words which MIGHT HURT,
for jokes you CAN'T TAKE,
and for debt I DIDN'T PAY
1o01 apologies~!




akhir kate terimalah pantun nukilan saye:-

hampir sebulan sudah kite berpuase,
menahan diri dari lapar dan dahage,
hati girang tak terkate2,
menanti saat tibenye raye ;)

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN BUAT SEMUA




Wednesday, September 9, 2009

::hanya satu perkataan sahaja dapat digambarkan buat masa ini::










~
rindu~









Thursday, September 3, 2009

::perasaan + saye = perasaan saye::



hati saye maseh pade mereka...kerna mereka akan sentiasa selamanya menjadi chenta hati saye~



KALAU BOLEH...
mahu bersama-sama macam dulu,
mahu macam dulu2 semula,
tapi saye sedar,
ianya tak akan pernah mungkin TERJADI lagi :(




* hargailah selagi kite boleh menghargai...sekiranye hilang, sudah terlambat untuk ditangisi..


::DEEP in my HEART::



di luar jendela...
mendung menanti hujan~!

hari ini, kosong...
seolah2 tiade perasaan, entah...sedikit bingung~!

saye, maseh di rumah...
menghabeskan baki mc 2 hari yang diberi doktor~!

walaupun mendung,
walaupun kosong,

tetap terdetik sesuatu di HATI saye...
ape yea....?

.....


Hurmmm~!
mungkin ini....


....




....






.....









mungkin ini petanda...



.....



petanda yang menyatakan...


saye RINDU barangkali~!

+___________________+'






Wednesday, September 2, 2009

::latest update-internship::



Saye sedang intership di AIA (American International Assurance company). So far okayla...bos saye Mr. Philip Ramadas yg ditugaskan menjaga saye pon sangat baek dan memahami ;) Sekarang ni saye ditempatkan di HR department mungkin dalam sebulan due. Setakat ni, keje tak banyak lagi, most of the time ikut Mr. Philip if die handle training or die organize event..Tak pon buat article untuk HR Buletin yang dipublish sebulan sekali, saye suke sebab ianye berkaitan dengan bidang yang saye belajar sebelum sertai FSTEP (Mass Communication sentiasa di hati~)...later baru die akan hantar ke department lain, contoh Corporate comm department ke, claims department ke etc.

kat situ pekerja die mostly Chinese while Malay and Indian just 10 percent je...So, most of the time we speak English. Hahaha, MAMPOS jugak la saye kat situ dengan English yang tunggang langgang. Naseb baik, Mr. Philip jenis yang membimbing walaupon die ni agak laser sket. Kalau salah die akan betolkan. Mr. Philip have high expectation on me coz i'm mass communication student. Die nak saye confident cakap omputih dengan semua orang...habes semue staff die ingatkan untuk gunakan 100 percent English apabila bercakap dengan saye. I wish I can fullfill his expectation~!

walaupon saye seorang sahaja student fSTEP yg dihantar ke situ tp saye tak terasa sangat la sbb semue staff layan saye dengan mesra..so far~!

Di bulan2 puase ni, saye dan staff beragama Islam yang lain dibenarkan balik pade pukul 4.30 ptg setiap hari....saye sangat suke, teeehehe~ Tapi walaupon balik awal, saye tetap sampai umah lambat...lebeh kurang kul 7 lebey baru sampai umah. Semuanye gara2 jem terok. Macam nak tercabot kaki dok dalam bas okay, ohoho...Well, ini hidup yang saye pilih, so saye harus bertabah ;)


saye tau saye boleh survive..Sampai bile saye nak dimanjekan, betol x? Dalam hidup saye kene berani kalu mahu kedepan...saye mahu berpegang pade pepatah ini (betol ke pepatah ni...ah, belasah aje la):

'tough time will end but tough people will remain'



ini saye bersame camera terchenta <33
tiap2 hari jumaat kene pakai baju AIA color merah ni


ini boss merangkap penjaga saya
Mr. Philip Ramadas, Senior Manager


ini tempat saye di HR Department
nampak kosong sebab tak tahu nak hias dengan apa buat masa ni..



::quick update::



saye sedang demam...

:(

Anyway, I'm NOT suspected with H1N1, just a NORMAL fever and headache,
ALHAMDULILLAH~!


cik rosmawar...berTABAHlah~!



* lately ni saye suke sangat menggunakan perkataan BERTABAHLAH, menggantikan perkataan chaiyok2 atau gambatte atau gud luck...terase cool la sngat konon2nye ;p




Tuesday, September 1, 2009

::sedikit update buat teman-teman::


rindu sama saye tak~?



wahai teman-teman tersayang...wah~ sudah agak bersawang saye abaikan blog pengarang jantung jiwe saye ni kan..

(baru tersedar...)

anyway, saye mahu titipkan sedikit update buat kalian2 yang sudi

:)

dun worry...saye tidak ke mana2 pon.. masih lagi wujud di muka bumi ni

cuma,

kebelakangan ini sedikit bz
menguruskan waktu
dan
perjalanan hidup
...perlu udara utk bernafas...

nanti, kalau ade mase saye update lagi yea (xpe2 saye akn curik mase okay, i have too...right now, i'm trying to manage my time properly, huh~! ekceli, i'm worst interm of time management...somebody, please HELP me~!)

banyak gile nak cerita sebenarnye~!
nak cerita pasal CSR,
nak cerita pasal OBS,
nak cerita pasal intership...

......mungkin, nanti kot~!...

anyway,
sepanjang ketiadaan saye ni...jangan rindu2 sama saye okay ;p

ja mata, sayonara~!




*attoiiiyaiii...sedikit headache + panas badan. ADAKAH saye mahu demam~?....harap2 tidak lah, tak sampai due minggu keje, badan dah rase semacam,huhu.. I wish my family would be here or i'm still kt kpg lagi +_______+




Sunday, August 2, 2009

::minggu-minggu yang bakal busy::



Attoiiiyaiii~! perasaan sekarang ni tengah bercampur-baur.... Bukan ape, saye bakal busy minggu-minggu yang mendatang ni, xcukup otak nak pikir sume etc...dek kerana kesuntukan mase, inilah akibatnye,poning2 and penat2 memanjang, taksuke,wahahaha wawawawa ='(

minggu depan, final exam untuk due lagi stream..islamic banking dan juge investment. Saye dah cukup bersedia kah? ohoho, saye pun tak tahu....anda sume doakan saye oke~! Lepas tu (CSR) Corporate Social Responsibility plak. Untuk 4th rotation ni, mungkin budak2 FSTEP akan pergi mencantikkan landskap or tanam2 pokok...Then 8 August, I'll be away for 10 days to (OBS) Outbound School Lumut. Jangan rindu2 sama saye tau =))

Anyway abeslah saye, dengar cite daripada pengalaman2 senior memang tough la program tu...nanti balik sure hitam legam punyelah,hoho~ Kat sana nanti ade mcm2 aktiviti antaranye kayak kat laut, solo camp, junggle tracking, etc...agak menakutkan bunyiknye tapi macam enjoy je kan...So, saye takkan lepaskan peluang-peluang yang macam tu, LUMUT, here I come...I'll be back with tons of pictures and stories oke~!


tarikh2 penting

5 August:
final exam for islamic banking and investment!

6 August:
CSR

8 August untill 17 August:
OBS Lumut

19 August:
start intership




perkara2 yang patot saye buat sekarang ni:

1) study, study, dan terus study...sebab final exam dah dekat,ohoho~
2) pikir and packing barang2 yang nak dibawak pegi OBS Lumut nanti (attoiiyaii...xsukenye packing2 nih. Ade sape2 yang nak tolong saye packing...pleaseeee~!)






::wah! adik saye yang berbakat::




ini adik saye, Adam, comel tak~? if uols tak rase die comel pon takpe coz beauty is in the eyes of the beholder rite..mungkin saye je kot yang rase die sangat2 comel sebab die adik saye kannnn, ehehe =))...

anyaway, saye rase adik saye nie tersangat la creative sebab die pandai melukis...bagi saye, creativity bukan diukur melalui kecantikan atau kekemasan sesuatu lukisan tu tapi ianya tergantung pade idea dan cara ia disampaikan....saye dapat merasakan bahawa hasil2 diorang ni adalah sangat ikhlas dan jujur, betol tak? lagipun, lukisan diorang2 ni langsung tak terikat dengan mane2 rules. Diorang bebas nak luahkan ape sahaja.... (jelesnye...mcm nak kembali ke zaman kanak2 saye or mungkin mau jadik kanak2 selamanya....have a freedom dari segi pemikiran dan feeling,hoho~)

berbalik pade cerita adik saye td...adik saye pernah bagitau saye tentang cita-cita die. Bile besar nanti die nak jadik architect macam kakak saye...hopefully die akan capai ape yang die mau kan itu =))

kat bawah ni adalah antara hasil nukilan die menggunakan 'software Paint'...(saye malas nak letak semua sbb terlalu banyak)...giler banyak die conteng kat dalam laptop saye nih tp saye tak kesah...So people, enjoy oke~!





Friday, July 31, 2009

::nak senyum ke tak nak::



...the day before yesterday, and today...

HE really made my day...walaupun sebenarnye budak tu tak tau pon bahawasanye die dengan secara tak sengajanye telah membahagiakan hari2 saye,ececeh~!

=)



* tibe2 terlintas kate2 ni kat dalam kepala otak saye nih...friends should be stick together not to be stuck together, so rosmawar~! move on please, jangan stuck lame2 nanti jauh ketinggalan...semue org dah maju kedepan oke,

Owh anyway...kalu mcm tu, ade sesiape mo jadik org2 kesayangan saye yg baru~? p/s: yang lame TETAP tersemat erat kat dalam hati saye ni, siyesly~! cume kadang2 mo juga nikmati angin hidup yang baru =)



Tuesday, July 21, 2009

::ari tu kembang hati...sekarang, hatinye dah sediket mengecut::



ari nih,
saye rase
kecik hati sediket~!
haiisshhh, ekceli betol2 kecik hati,
malas ar mo pikir banyak2,
wat sakit pale aje

:'(

...rupenye call sebab nak tanye sumthing, bukan sebab nak tanye khabar or rindu2...

+______+



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...