Pages

Wednesday, September 2, 2009

::latest update-internship::



Saye sedang intership di AIA (American International Assurance company). So far okayla...bos saye Mr. Philip Ramadas yg ditugaskan menjaga saye pon sangat baek dan memahami ;) Sekarang ni saye ditempatkan di HR department mungkin dalam sebulan due. Setakat ni, keje tak banyak lagi, most of the time ikut Mr. Philip if die handle training or die organize event..Tak pon buat article untuk HR Buletin yang dipublish sebulan sekali, saye suke sebab ianye berkaitan dengan bidang yang saye belajar sebelum sertai FSTEP (Mass Communication sentiasa di hati~)...later baru die akan hantar ke department lain, contoh Corporate comm department ke, claims department ke etc.

kat situ pekerja die mostly Chinese while Malay and Indian just 10 percent je...So, most of the time we speak English. Hahaha, MAMPOS jugak la saye kat situ dengan English yang tunggang langgang. Naseb baik, Mr. Philip jenis yang membimbing walaupon die ni agak laser sket. Kalau salah die akan betolkan. Mr. Philip have high expectation on me coz i'm mass communication student. Die nak saye confident cakap omputih dengan semua orang...habes semue staff die ingatkan untuk gunakan 100 percent English apabila bercakap dengan saye. I wish I can fullfill his expectation~!

walaupon saye seorang sahaja student fSTEP yg dihantar ke situ tp saye tak terasa sangat la sbb semue staff layan saye dengan mesra..so far~!

Di bulan2 puase ni, saye dan staff beragama Islam yang lain dibenarkan balik pade pukul 4.30 ptg setiap hari....saye sangat suke, teeehehe~ Tapi walaupon balik awal, saye tetap sampai umah lambat...lebeh kurang kul 7 lebey baru sampai umah. Semuanye gara2 jem terok. Macam nak tercabot kaki dok dalam bas okay, ohoho...Well, ini hidup yang saye pilih, so saye harus bertabah ;)


saye tau saye boleh survive..Sampai bile saye nak dimanjekan, betol x? Dalam hidup saye kene berani kalu mahu kedepan...saye mahu berpegang pade pepatah ini (betol ke pepatah ni...ah, belasah aje la):

'tough time will end but tough people will remain'



ini saye bersame camera terchenta <33
tiap2 hari jumaat kene pakai baju AIA color merah ni


ini boss merangkap penjaga saya
Mr. Philip Ramadas, Senior Manager


ini tempat saye di HR Department
nampak kosong sebab tak tahu nak hias dengan apa buat masa ni..



2 comments:

Beautifool Life said...

dah macam staf air asia pulak... merah sangat la mak ngah...

Blossoming Rose said...

ahaha...biarla, merah itu tanda berani, bluwekkk ;p

p/s: kalu jadik staff air asia pon bagus jugak, leh pegi melancong selalu :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...