Pages

Friday, August 20, 2010

::marah sunggoh::


haih! marah sunggoh saye hari ni dengan perangai one of my colleague. hari ni die betol2 berjaya membuatkan saye naik angin tahap dewa oke. sile bayangkan perasaan marah saye time tu mcm mane eyh. badan saye waktu tu menggigil2 dok tahan marah. muka tak payah ckp lah, mmg terase darah berderau naik ke muka. saye sampaikan terpaksa pergi toilet, duduk lama2 sebab nak redakan kemarahan yang meluap2 tu.

marah saye tu sampai ke tahap tak boleh nak pandang muke dia, sbb kalau die ada betol2 kat depan muke saye time tu mmg habis la, makan pelempang la jawabnye. Yes, I cannot control my amarah bile dah hilang kesabaran mcm tu (saye sebenarnye mmg jarang marah - u should know that I'm the coolest person in the world hahaha, tapi kalau nak tengok sampai mane tahap kemarahan saye tu sile lah cube yea)


dont be a childish, boleh tak? dah kerje kot, xboleh la nak ikutkan manje awk tu saje. keje buat lah mcm keje, lagipon company tu bukannye bapak awk yg punye nak buat sesuka hati. and lagi satu, u're not a princess kat situ, u pon kuli batak jek kat situ...so, pls berhenti berharap yang semue orang akan menatang awk mcm minyak yang penuh eyh. (ni lah masalah bile awk tu anak bongsu dlm family orang kaya2- tapi saye rase xsemua mcm tu kot kan kan)


semue orang anggap awk tu lemah lembut, dan diorang rase saye ni kasar. oke, fine! ade aku kesah?!?? padehal pade saye awak tu bukannye lemah lembut tp lembik, sangat lembik sampai naik rimas tau tak! diorang semue tu tak tau yang awk ni jenis "kat depan pijak semut pon tak mati, tp kat belakang lidah lagi tajam pade pisau" . well, this is based on my observation la yea. and saye percaye dengan ape yang saye lihat, dengar dan rasekan. sebenarnye, saye tak kisah lah awak nak lembik ke apa kan, tp kalau sampai ade benda yang tak best dikaitkan dengan saye....sape tak naik angin kan!

saye malas dah nak layan perangai ngade2 awk tu. ikut angin jek. bile rase nak tegur2 saye, awk tegur. bila tak nak, awk buat bodoh. tp saye tak mati pon kalau awk nak buat macam tu. perbuatan awak tu tak terkesan pon pade saye because awak tak penting sangat pon dalam hidup saye ni, just orang2 yang hadir disepanjang hidup saye ni jek. tapi kadang2 perangai awak tu irritating jugak.

and yang paling buat saye marah tadi bile tetibe tengah dok email2 ramai2 ni (email pade rakan sekerje yang same level sbb nak hilangkan stress masing2), ade satu part tu awak excludekan name saye sorang jek and benda tu obviously la membuatkan saye terpikir yang awk nak mengutuk saye ke hapa kan. kalau tidak masakan nak exclude name saye sorang je kan kan.
email last yg saye dapat, awak ckp "depress dengan keje + less interest in work + unhappy in the office" and then one of our colleague plak balas "owh, meaning u're not happy working with us? so sad". right after that email, name saye ni diexcludekan, ape kes?

yang boleh saye detected benda tu bile saye nampak email2 notification dari awk masuk kat desktop budak sebelah saye. pelik pulak tetibe dlm inbox saye senyap sunyi tp email notification kat desktop org lain banyak masok. ofkos lah saye akan fikir bukan2. jangan pikir saye ni bodoh oke. (masalah orang2 kat sekeliling saye ni ialah mereka selalu anggap saye ni boleh diperbodohkan, tak tau ape2 and blur2. ke memang saye nampak mcm tu eyh)

lepas tu, one of budak lain terkantoi plak pergi reply email yang ade nama saye. memang lah saye tak tau ape isi kandungan die, tp ade something yang saye termissing apebila jawapan diorang tu mencurigakan. contoh: "on that day I puasa lah, cannot do party2" itu masih oke lg bg saye tapi bile ade satu lg email masok dari budak yang lain pulak: "bawak bersabarlah ******" saye dah jadik pelik. saye reply to all: "Am I missing something here?!?" lepas tu terus saye log pc and laju jek pergi toilet membawa perasaan marah yang membuak2.

saye tau, budak lain perasan air muke saye berubah, and diorang try to act natural with me. but I couldnt careless. When they asked me, why saye sangat diam dan tanye saye "are u oke?". dengan pantas saye jawab, I'm not oke. diorang try to buat lawak as usual nak bg saye gelak, but I dont care anymore. tp last2 saye try to control my anger la sbb bukan diorang punye sebab pon saye marah2 tp awak penyebab utamanye.

saye tak paham la kenapa awak macam tak puas hati sangat dengan saye lately ni. sbb saye baik dengan semue senior2 ke? hello, awk tu yang tak pandai nak hormatkan mereka oke, nak ikutkan sangat perangai diva awak tu. cube bayangkan, ade ke patot leader kene dengar ckp anak buah. tak boleh nak tegur sikit pon, padehal die ada hak kot nak tegur anak2 buah die kalu kite ni tak perform oke. and teguran akak tu pade saye takdelah teruk mane. and die antara org yang paling lembut ckpnye oke....awk boleh plak ckp die tegur tak kene cara, padehal die dah banyak pengalaman dalam bidang ni. itu satu hal la. banyak lg hal2 yang tak logik yang awk nak timbulkan supaya nampak awak tu tak salah, haihhhh!

for ur information, akak tu ade jugak la mengadu pasal awak dekat saye. and ramai jugak yang rase menyampah sebenarnye sampai dah tahap malas nak layan dah perangai awak yang mengade2 tu. tapi saye ni dengar jek la, tak nak tersalah komen ke hapa kan. tapi kalau ikutkan hati saye ni, mau jek saye cerite ape yang awk dok bising2 kat saye. pasal orang tu la, pasal orang ni lah. biar semue org tau perangai awk sebenarnye tp saye ni xdela sekejam tu.

pade saye....hal awk, hal awk. hal saye, hal saye. selagi orang tak masok cmpur urusan saye, and tak kacau hidup saye, selagi tu saye akan hormat die. tapi kalau dah jadik macam ni, sorry to say. muke awak pon saye malas dah nak pandang.

really pissed off!



*uishh, panjang sunggoh entry ni. well, benda baru yang saye belajar bile dah menempuh alam bekerjaya ni adelah, sifat bermuka2. sekian. adeh, dibulan2 mulia ni tak baik marah2...astaqfirullahalazim~



3 comments:

Karen Yaacob said...

sifat n org mcm ni MEMANG ADA di mana jua kita berada =) beware with it ;) take care!

akuinspektaalize_ yg(on-off) tumpangtidoumahko said...

sabar bbanyak cik ros oiiiii...biasala dunia nie,akan datang satu masa bila ko tak buat ape2 pun salah, org nak carik gak pasal ngan kau and org jenis nie memang ader dimana2 sahaja...itulah namanya dugaan Allah s.w.t,sabar naaa...bulan2 posa nie,:)

Cik bunga mawar said...

dah tak marah dah...

well, korang thank you yea :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...