Pages

Sunday, October 3, 2010

::entry khas untuk mereka yang tersayang::

...turut tumpang gembira yang amat pade mereka yang telah pon bertemu chenta hati..

Karen & chenta hati


dah 65 hari die kawen baru saye nak buat entry ni kan....actually dah lama dah buat tp tu la. kebelakangan ni macam2 benda berlaku, haih!(well, tak baik mengeluh). hurm, walaupon sudah 65 hari, tp saye still tak boleh terima kenyataan yang die ni dah kawen. Dont know why la. Mengongkan! Mane taknye, dulu kenal masing2 mcm budak2 lagi kan kan...still je rase macam baru kenal die smalam kat dalam kelas mama (tetiba teringat plak mase zaman university dulu. terlalu banyak benda yang berlaku yang mendorong kepada kehidupan kami sehingga kini)

Okelah, nak buat confession skit (ren jangan marah yea). Dulu mase awal2 kenal, saye sedikit rase annoying dengan die ni sebab mulut die sangat bising dalam kelas. yelah, kalau nak compare dengan saye yang penyenyap ni memang sangat berbeza la kan. tambah2 time tu popular dengan call 2 3 second. ala, time tu maxis ade offer benda alah ni. kalau talipon duit dia tak potong kot rasenye (ah, lantaklah kalau korang xpaham pon sbb saye sendiri pon tak berapa nak paham sangat dengan konsep ni, ngeh2). So, talipon die asek dok bunyik2 jek setiap masa. dalam hati dok cakap, ala ingat die sorang jek yang ade talipon sambil dok pandang2 talipon sendiri yang langsung xberbunyik2 sikit tu pon, hahaha.

tp last2 kami jadik kawan, tak sangke betul. masuk tahun ni dah 7 tahun saye kenal die. sangat pantas masa berlalu kan kan. well, bila dah kenal baru tau die ni memang sangat peramah and sangat garang juga hehe. walaupon die banyak cakap tapi hati dia sangat baik sebenarnya. Mungkin sebab tu la orang selalu kata, tak kenal maka tak chenta kan kan.


Dieya & chenta hati


Dieya ni saye kenal dalam kelas euro mase kat FSTEP dulu. she's my classmate. sangat garang tapi sebenarnya hati die sangat baik (napelah nasib saye asek dapat kawan dengan orang yang garang2 je kan kan, hahaha). well, saye suke personaliti die, die tegas dalam setiap tanggungjawab yang diberikan. dan die tak suke orang perangai yang mengada2, pantang betol bagi die. (aku tak macam tu kan dieya?) well, sebab kegarangan dan ketegasan die nilah membuatkan semua orang takot kot dengan die. (takot ke, hehehe). Dieya, aku rase ko memang sesuai jadik pemimpin la babe. ape kate!

Mase saye mula2 nak kenal dengan die pon saye takot2 sebenarnya. yelah, time tu saye pon tengah dilanda masalah dengan isu kengkawan sampai kan saye betol2 phobia nak cari kawan baru. takot terluka lg. ditambah pulak dieya ni ade sedikit ciri2 kawan saye yang pernah melukai hati saye dulu. so saye jadik takot sangat nak rapat dengan die ni (mana taknya, asal tempat pon same oke). dieya, ini kiranya confession aku kat ko la eyh. sorry eyh. jangan marah aku tau, huhu. apa2 pon aku sayang kat ko.


Nisa & chenta hati


Nisa ni pon saye kenal sebab satu kelas mase kat Fstep dulu. Die ni lemah lembut orangnye. sopan santun gitu. bila die senyum bertambah2 la manis wajahnye. mungkin sebab tu kot chenta hati die terpikat kan kan. Kalau nak dibandingkan dengan saye ni memang jauh panggang dari api la kan kan.

Ingat lg, mase kat dalam kelas euro dulu, ade sorang mamat ni (nama dirahsiakan la walaupon ramai sebenarnya yang dah tau pasal ni) suke gila dekat dia. sooo obviously yang mamat ni memang suke tahap dewa kat Nisa ni. tp last2 dia pilih orang lain, haruslah mamat ni rase frust kan. nak buat macam mana dah bukan jodoh kan.


Rosmawar & chenta hati


sapelah chenta hati saye kan? hanya ALLAH yang mengetahui. rimas jugak kenkadang bila orang dok sibuk bertanyakan perihal chenta hati ni, especially bile time balik kampung and terpaksa pulak jumpa sedara mara yang dah lama tak jumpa kan kan. haih, pening kepala dok memikirkan nak cakap apa. Pening! Pening! Maybe I'm not ready yet. tapi takkan la jawapan tu yang nak diberi pade sedara-mare. nak kena pelangkong kepala! mesti kena tolak mentah2 la kan.

pade saye, terlalu berat tanggunjawab yang perlu dipikul untuk bergelar si isteri pade sang suami. untuk bergelar si ibu pade sang anak. sudah bersediakah? jawapan saye secara jujurnya, TIDAK. tanggunjawab yang dok ade sekarang ni pon tak terpikul, tambah2 nak tambah tanggungjawab lain lagi. memang tak la kan.

Ape pandangan korang la eyh, umur 26 tu dah tua sangat ke? saye rase macam muda lagi kot. kakak saye pon tak kawen lagi. Apa2 pon, saye still menanti chenta hati saye datang. dan pade mase tu, saye akan umumkan dengan bangganye. INSYAALLAH, jodoh itu akan tiba juga. bezanya hanya lambat atau cepat sahaja. Amin!

hurmm, nanti kalau saye kawen saye nak ambil gmbar2 mcm ni lah. cute kan! especially gambar yang naik basikal kat atas tu. boleh? ala, boleh la boleh la. tapi part2 sexy tu saye tak tiru la oke :)


p/s: semua gambar2 adalah hasil dari rampokan dari teman2 dan encik google. harap dihalalkan. sekian.


1 comment:

dia said...

mawar..tidak kira pada umur brapa pun kamu akan mendirikan rumah tangga yang penting dlm setiap tindakan dan keputusan yg kamu lakukan kamu yakin, percaya dgn diri sendiri. jgn pernah goyah dgn kata2 orang. kerana hanya kamu mengenali siapa diri kamu sebenarnya..
p/s:sgt excited gambar kahwen gua masuk dlm blog kamu...glemer nyer..hahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...