Pages

Thursday, February 11, 2010

::susahnya ouhh!!::


memang sekarang ni nak carik epal hijau susah eyh? td berpusing2 kat semue gerai2 buah sebab nak carik buah ni, tapi semuenye takdok....takdok stock katenye. Limau mandarin ade la berlambak-lambak, haih!

saye nak EPAL!
bukan buah LIMAU MANDARIN!


tp limau pon saye antu jugak sebenarnye so beli la dalam sekotak :) cumenye waktu ni epal hijau amatlah diperlukan oke..

Bukan ape...mak yang pesan suruh beli epal ijau. Mak sekarang ni tengah amalkan makan epal ijau setiap hari. Bukan sebab mo berdiet ataupon awet muda. Sebab musababnye adalah kerana minggu depan mak ade appoinment dengan doktor untuk check darah tinggi die yang tak turun-turun tu,hoho...Bak kate pepatah "an apple a day, keeps the doctor away".

tetibe teringat sesuatu. Ayah SELALU sebut EPAL sebagai EPOL! hahaha...jahat gilekan sebab saye dan adik beradik yang lain selalu gelakkan ayah bile die sebut yang pelik2 tp die cool and wat bodo jek, malas nak layan anak2 die yang sengal agaknye. Well, thats make me love my family's more!



4 comments:

aishah_conteng_je said...

masam la..makan sikit2 or buat jus ok.

Blossoming Rose said...

masam la best, ehehe~

:+:+: Ashikyn :+:+: said...

hai, ngah musim cny ni semua buah selain buah limau mandarin memang susah sket nak dapat.hehe

*peace*

Blossoming Rose said...

tu la tu, penjual2 tu ckp kapal yg dtg asek bawak buah limau jek...buah lain kurang sket...

nanti lepas cny mesti limau mandarin plak susah nak dpt cm skarang ni...so mari kite borong sekarang, ehehe~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...