Pages

Friday, August 12, 2011

::TEKA-TEKI SUKA-SUKI: kalau rajin meh la cuba teka::


Hi semua!!!

Bersempena dengan bulan puasa yang penuh berkah ini, saya nak bagi TEKA-TEKI sikit dekat korang. Kalau korang rajin, teka lah eyh. Bila bulan2 puasa macam ni, selalunya kita mesti akan teringat-ingatkan makanan kan. So, teka-teki kali ni berkenaan dengan makanan iaitu kuih yea kawan2...

Semua dah sedia?


Teka- tekinya berbunyi begini,
dalam banyak2 kuih, kuih apa....

1) Kuih apa paling gangster?
2) Kuih apa paling sexy?
3) Kuih apa paling keji?
4) Kuih apa bajet cute?
5) Kuih apa awet muda?
6) Kuih apa paling alim?
7) Kuih apa suka pukul?
8) Kuih apa penyakit lelaki kronik?
9) Kuih apa duduk dalam zoo?
10) Kuih apa paling lembap?
11) Kuih apa paling berbau?
12) Kuih apa paling tenteram?
13) Kuih apa bangun sendiri?

*REWARD: bagi lima bloger terpantas (tapi jawapan mesti la kena betul oke - minimum 8 dan ke atas yea), insyaallah saya akan mempromote blog korang dekat sini, amacam? (tapi ada ke yang berminat nak teka ni_wondering)



Note kaki: jawapan, nanti saya akan letak dekat next entry.








3 comments:

Faryza said...

Kuih plg gangster=Lompat Tikam,
Kuih plg sexy=puteri Mandi,
Kuih plg keji=Taik Itik,
Kuih bajet cute=Cek mek molek,
Kuih utk awet muda=Seri muka,
Kuih plg Alim=kuih ketayap,
Kuih suka pukul=Kuih lompang,
Kuih dlm zoo=Badak berendam,
Kuih utk Sam polis Trafik=Kuih Sampreett,
Kuih bgn sendiri=kuih bangkit,
Kuih org x Mandi=kuih Bau-Lu,
Kuih plg tenteram=kuih Makmur,
Kuih plg lembab=kuih siput,
Kuih 1 Msia=Kuih telinga Keling,


& lastly Kuih Penyakit Lelaki Kronik=Kuih Btg Buruk
:))

ada tambah lagi:

Kuih untuk blackout = Tepung Pelita
Kuih tangkap ikan = Roti Jala
Kuih standard Hollywood = Kuih Jennifer Lopez
Kuih unit pemusnah bom = Kuih Bom
Kuih kaki dera = Kuih Cakar Ayam
Kuih paling bengap = Lempuk (sokmo nak kena hempuk) haha!
Kuih paling putih = Kuih Tepung Gomak
Kuih paling policies & procedures = Kuih Cara
Kuih paling rockstar = Kuih Deram
Kuih ahli bomba = Kuih Bakar
Kuih paling selekeh = Kuih Serabai
Kuih paling selalu kena marah = Putu Bambu
Kuih paling menyengat = Kuih Sarang Tebuan
Kuih iklan Ridsect paling suka = Kuih Sarang Semut

cik melur desa said...

1) Kuih apa paling gangster? - lompat tikam
2) Kuih apa paling sexy? - puteri mandi
3) Kuih apa paling keji? - taik itik
4) Kuih apa bajet cute? - cek mek molek
5) Kuih apa awet muda? - seri muke
6) Kuih apa paling alim? - ketayap
7) Kuih apa suka pukul? - lompang
8) Kuih apa penyakit lelaki kronik? - batang buruk
9) Kuih apa duduk dalam zoo? - badak berendam
10) Kuih apa paling lembap? - kuih sipot
11) Kuih apa paling berbau? kuih baulu
12) Kuih apa paling tenteram? - kuih makmur
13) Kuih apa bangun sendiri? - kuih bangkit



hahahaha.. ok fine aku byk masa.. :p

Cik bunga mawar said...

mak aiiihhh!

hebattnyaaaa kawan2 aku ni....mintak 8 je yang betol tp skali bg berderet2 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...