Pages

Tuesday, October 28, 2008

::aku dan stress::

Sekarang, stress study...namapun study week, so hari-hari kena study, study, and terus study..haaaiiisshh! nasib baik as'ment, presentation semua dah habis except untuk preview Tv Directing jer [kena produce our own program ~ Ola-Oli and then preview dalam kelas] entah bila nak preview tak tau la sebab date asyik postpone jer atas alasan yang tidak dapat dielakkan...

Final exam:
30th October - Mass Media Society (COM 354)
02nd November - Asian Politics (POL 255)
06th November - Titas (TITAS II)
11th November - Third Language - Japanese III (BJP 501)

anyway, bila dengar jer lagu kat bawah ni... nampaknye stress aku agak berkurangan sedikit [maybe ala2 dimotivasikan sikit oleh lagu ini kot]....

Laskar Pelangi - Nidji

mimpi adalah kunci
untuk kita menaklukkan dunia
berlarilah tanpa lelah
sampai engkau meraihnya

laskar pelangi
takkan terikat waktu
bebaskan mimpimu di angkasa
warnai bintang di jiwa

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersukurlah pada yang kuasa
cinta kita di dunia

selamanya…

cinta kepada hidup
memberikan senyuman abadi
walau hidup kadang tak adil
tapi cinta lengkapi kita

laskar pelangi
takkan terikat waktu
jangan berhenti mewarnai
jutaan mimpi di bumi

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersukurlah pada yang kuasa
cinta kita di dunia

selamanya…


me and myself~rose~

4 comments:

Ein Nurein Heeinim said...

kak rose.. jgn stress2 tau.. coz u have me.. luv u kak rose!!!

Blossoming Rose said...

to: ein,

thanks and luv u too dear =)

ena said...

emmm..sungguh indah lirik ini...mari kita menyanyi bersama :)

Blossoming Rose said...

to ina,

Indahkan lirik ni, lagu dia pun beshhhh ;)
Jom nyanyi, jom...

~~menarilah dan terus tertawa...lalala~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...