Pages

Friday, November 7, 2008

::entry untuk lelaki itu::

bangang!!!
itu ayat pertama terpacul dari mulut aku..

*tahan marah*

berani kau!
lelaki dayus!!

*fikir*

dulu,
masa kau hendakkan dia,
kau penuh budi pekerti,
sekarang?
sudah tidak ingin,
kau buat dia macam sampah...

apa kau fikir perempuan itu baju?
suka pakai..tak suka campak!

kau lelaki bangang!
apa hak kau untuk naik tangan ke muka dia..?
aku yang dah kenal dia lebih dari lima tahun, yang sudah dianggap seperti kaum keluarga juga.. tak pernah menampar dia..
inikan engkau...yang terang-terangan sudah tiada apa-apa dengan dia...

ada lebam diwajah dia tapi aku tahu...lebam itu tidak setanding dengan luka dihati...
apa status engkau untuk menyentuh kasar dia?
sedangkan suami yang memukul isteri pun dianggap dayus,
inikan pulak engkau yang bukan apa-apa...
kau bukan suami,
mahupun boyfriend...
cuma ex-boyfriends...bodoh!

jadi kau itu apa?
dayus tahap dewa kuasa dua barangkali...

*mengetap bibir*



5 comments:

yuyu aziz said...

aiyo kak rose! biasenye kak ros lemah lembut, senta baca entry kaka ros.. dah la first time bace teros kontroversi! but i totally agree, a man is so much of a si-si if he kasar with perempuan... u better cut ur dick and give away for the dog to eat, jadi pondan or dlm kate kasar baik kau jadik betina! wanita dilahirkan untuk berjalan seiring dgn lelaki, not be stepped on!

KyLa is KaLyLa said...

yup.. i totally agree...
go to hell that lelaki dayus!!!!
if that man read this entry..
harap2 dia tu taubat nasuha la byk2!!!!
FYI, ko x de hak nk pukul kwan kitorg!!!!
mak bapak dia and even kirorg pun x penah tampar dia.. ok!!!!
but YOU???

*tahan marah*

rose said...

to yuyu,
ala u mlawat time i tengah bengang..tu yg keluar entry yg sentap tu,huhuhu...apa2 pun thanks for the comment...lelaki tu mmg tak guna!

to kelly,
sabar2 kelly...(walaupun sbenarnya marah gila..)
dia sngat bangang!

[d i a z d] said...

Saya nak komen boleh?? saya nak komen sebab saya rase saya tau cerita nih and saya tau sape LELAKI itu....sekarang anda semua layak menggelarkan saya RAJA PETRA Jr sebab saya tau citer ni walaupun takder orang cerita...tapi saya sangat tau cerita ini dan siapa punyer angkara...nak saya tolong belasah die?? anytime jer...tak lari jauh pun...:-)

Blossoming Rose said...

to diazd or RAJA PETRA Jr,

Uiisshh!!! teror betul anda menerka,meyebuk betol...tp mmg sesuaila dengan status RAJA PETRA Jr tu kan,hahahaha...
ko nak belasah LELAKI xguna tu ke??!!bila mo laksana tugas, aku mo joint skali ;)

p/s: jangan jadi macam dia plak sudah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...