Pages

Monday, November 3, 2008

::sakit kaki::


aduh...!!!!
sakitnya kaki nih,
kat area lutut plak tu,huhuhu...
dah 4 ari macam ni...semakin ari semakin sakit,
nak naik tangga pun susah....tolongg~~

malam tu,
masa tengah lepak-lepak kat ruang tamu sambil baca note Asian Pols, aku tertido...
nona and kelly pun tido kat situ gak...bergelimpangan,
time tu lah titik permulaan segalanya, kaki aku sakit...
aku terlanggar sliding door...macam mana boleh terlanggar aku pun tak tau, maybe sbb dekat sngat dengan sliding door tu kot [bak kata kawan-kawan aku...dulu masa kecik2,mak aku tak bedung kaki and tangan aku agaknye, siot jer kan]
apa lagi jenuh menahan sakit jugaklah time tu...tapi aku cover2 tak nak kasik diorang tau...
Ingatkan biasa2 aje....
esoknya tu, still study lagi,
pastu tengah duduk-duduk tu kelly tegur ada something kat kaki aku,
ina ngan nona pun sibuk-sibuk nak tahu...

kelly: kak rose, apa kat kaki u tu?

aku tengok kat belakang betis aku...ada lebam besar sket pada duit syiling lima posen, hairan...
diorang tanya kenapa?
aku geleng tak tahu...pastu nona kata ntah2 kena gigit hantu,
seram bulu roma aku sekejap...tak ingat pun yang aku terlanggar sliding door...
aku pikir punya pikir, baru teringat insiden smalam...

aku: Ha! dah ingat...I terlanggar pintu ni smalam...

lebam tu tak ada la sakit sngat pun,
So aku buat bodoh jer...
tapi lepas jer sehari dua, lutut aku mula rasa semacam...sakit!
semakin lama, semakin sakit...
hairan, yang lebam belakang betis, apsal plak lutut yang terasa sakit ni,
aku cakap kat diorang, lutut aku makin sakit...
diorang ckp, baik pergi check doktor...
kalau tidak terus tak leh jalan nanti.serius takut!

td lepas preview TV Directing...
terus ajak nu'ui, karen, nona and kelly pergi klinik UiTM...tak tahan,
lagipun, aku risau gak...kang tetiba terus tak boleh berjalan,
aku tak nak jadi OKU,huhuhu...
doktor tanya aku,
so aku ceritalah dari A sampai Z..
doktor tu gelak...hairan aku, padahal time tu aku tak buat lawak pun..
aku tunjuk kesan lebam tu,
doktor check tempat yang aku cakap sakit...

doktor: tak ada apa-apalah ni...
aku: ye ke doktor...tapi kawan saya kata kalu tak periksa, nanti teruk...sampai tak boleh jalan..itu yang saya datang check ni...

doktor tu gelak lagi...aku plak yang risau,

doktor: kamu banyak berjalan tak?

aku angguk...

aku: Ha'ah....
doktor: awak banyak berjalan, sebab tu lah lutut awak ni sakit, tak ada kaitan langsung dengan lebam tu...
aku: ye ke doktor...? tapi saya rasa sakit lepas langgar sliding door tu....macam mana kalu tiba2 saya tak boleh berjalan?
doktor: awak tak payah nak risau lah...nanti saya bagi ubat sapu and ubat untuk relaks kan otot awak tu...
aku: bukan apa risau juga...tiba2 kang tak leh jalan pulak nanti...

doktor gelak...
aku sengih,
dalam hati aku, betul ke cakap doktor ni ?
selama ni, dah 24 tahun aku berjalan tak ada pulak rasa sakit macam ni...
nak jer aku cakap kat doktor tu, manusia ada kaki sebab tu lah banyak berjalan...tapi diakan doktor, so aku diam jelah..

sekarang,
kaki masih tetap sakit,
malah bertambah sakit walaupun ubat yang doktor bagi tu aku dah makan,
nak duduk bersila pun susah, dah terasa macam orang tua pun ada jugaklah sikit2
tapi aku tak berapa risau...sebab aku tetap boleh berjalan...
yeeeaaa...aku buka OKU, hahaha...


2 comments:

ena said...

kak rose...nampak macam kaki u dah okay ckit kan..u jangna lupa sapu ubat kay :)

rose said...

okay darling ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...